PRomotion senaste nr
Start|Om tidningen|Annonsera|Tipsa oss|Kontakta oss|Platsannonser
Annonser

Ledaren

VARJE VECKA FÅR JAG SJÖFARTSTIDNINGEN PÅ NÄTET. Rätt ointressant för vår verksamhet, men om fraktvolymen går ned så får man reda på det snabbt. Detta är då signaler på att en eventuell lågkonjunktur är på gång. Många nationalekonomer hävdar att lågkonjunkturer och depressioner följer en oundviklig cykel. Vi vet sedan tidigare att affärsfluktuationer är fullt naturliga och rationella. Ändrade köpvanor leder till förändringar men ej till konjunkturcykler.

VISSA TEKNIKBUTIKSKEDJOR håller på att slås ut på grund av att många köper samma prylar direkt från Kina till lägre priser utan att betala avgifter till staten som våra inhemska handlarna måste göra. Cirka 150 000 paket lär komma in varje dag till Sverige. Nu kommer PostNord att debitera moms, avgift och eventuellt tull till alla som skickat efter billiga prylar från Kina. Jag tror att nedgången blir 90%.

TYCKER ATT VI MÄN BLIR ALLTMER PÅHOPPADE. Senast är det ordet killgissa, ett slanguttryck som används för situationer där det hävdas att en man uttalar sig tvärsäkert om något som han egentligen inte har en aning om. Forskare tror att det beror på testosteron. Hjärnan är beroende av en fortsatt påverkan av testosteron eftersom det styr flera viktiga funktioner som sexuell lust, stämningsläge och i viss mån även minnet. Är motsatsen att kvinnor håller tyst, säger rätt eller inte uttalar sig? Har inte mött någon än! Vi måste hitta på ett slangord för dem.

FALSK REKLAM PÅ NÄTET SKRÄMMER många seriösa annonsörer att satsa på nätet. Mer om det inne i tidningen. En annons i branschtidningen PRomotion är inte falsk utan ses snarare som intressant information till aktörer inom produktmedia, print, profiloch promotionprodukter. Vi erbjuder, att utöver bilagor, skicka med produkter. Förra gången var det en diskduk och nu är det en musmatta.

HJÄLPLÖSHET. FRUSTRATION. PANIK. YRSEL. VREDE. Förtvivlan. Hjärtklappning. Så beskriver svenskarna känslan som uppstår vid teknikångest. En ny undersökning som Telia gjort tillsammans med Ipsos visar att 8 av 10 svenskar lider av teknikångest. Undertecknad tillhör dessa. Numera orkar jag inte längre slåss med TV-fjärrkontrollen som har över femtio knappar i olika färger. Det heter Smart-tv. Med fjärrkontrollen i handen känner jag mig inte smart längre. Har överlåtit det hela till min sambo Carina.

 

Om man tänker efter en stund kan det hända
att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut.
Nalle Puh

Om man tänker efter en stund kan det hända att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut. Nalle Puh

 


Tore Lindfors 0704-912465
[Flash]