PRomotion senaste nr
Start|Om tidningen|Annonsera|Tipsa oss|Kontakta oss|Platsannonser
Annonser

En företagsgrupp på frammarsch

Branschtidningen PRomotion besökte representanter för Plato Group, som har ett nordenkontor i Köpenhamn där de har ett showrum och cirka 20 medarbetare. Gruppen arbetar under flera varumärken såsom IGO, Heroes of Print, Compacon samt Promotiv/Clipper.

Gruppen har cirka 400 medarbetare och tillhör de större i profil- och promotionbranschen och finns i 20 länder i Europa. På fikarasten pratades det bara engelska då medarbetarna kommer från många olika länder. Centrat tar emot samtal och ordrar från återförsäljare och kunder i stora delar av Europa.

Casper Pedersen (Head of Region UK/IE & Nordics) berättade om företagsgruppen och såg stora expansionsplaner inte minst i Norden.

Bolaget har en lång historia. Det startades av Martien Jonkers 1945. Han sålde bläckpennor och påfyllnadsbara pennor hemifrån föräldrahemmet i Helmond, Nederländerna. Ända till slutet av sitt händelserika liv arbetade Martien i Helmond på daglig basis. Varje dag var hängiven till att få ut det allra bästa av företaget. Den 22: a juni 2007 gick Martien Jonkers bort vid 82 års ålder.

Vi träffade också Sandra Nordquist (Business Development Scandinavia) som ansvarar för försäljningen på företaget Compacon på den skandinaviska marknaden. Hennes uppgift är att sälja direkt till de stora användarna av profil- och promotionprodukter.

Ett annat av koncernens bolag som är aktiv på den nordiska marknaden är Promotiv. Bolaget är en internationell grossist med huvudkontor i Helmond, Nederländerna och med flera europeiska kontor och verksamhet i hela Europa.

ALLT UNDER ETT TAK Promotiv har en imponerande katalog på över 400 sidor.

Intressant är att katalogerna ges ut på respektive landsspråk. Promotiv erbjuder allt under ett tak, med utrymmen på över 26 000 kvadratmeter i Holland. Detta inkluderar eget tryckeri, DTP-avdelning, samt ett modernt distributionscenter med fler än 1 000 produkter. Promotiv sköter hela processen internt, från inköp till leverans.

 


Text: Tore Lindfors Foto: Carina Johanzon

[Flash]