PRomotion senaste nr
Start|Om tidningen|Annonsera|Tipsa oss|Kontakta oss|Platsannonser
Annonser

Vad händer härnäst?

ÄNTLIGEN VERKAR DET SOM DET BLIR EN FYSISK MÄSSA för profil- och promotionbranschen. I januari 2022 så är det dags att träffas på riktigt igen. Elmia i Jönköping är fortfarande platsen som gäller. Digitala mässor i all ära men vår bransch är beroende av fysisk kontakt. Att sitta framför en dataskärm och lyssna på någon som pratar om en keps i två minuter är mördande tråkigt. Den digitala tekniken är bra och kan säkert användas som komplement. Det gäller dock för de som spelar in produktinfo att tänka i kortare sekvenser beroende på produkt.

STORA STÖRNINGAR MED VARULEVERANSER från Kina fortsätter. Bedömare tror det tar minst ett år inom man får ordning på alla frakter och containrar. Fraktpriserna är hysterisk hög och många vittnar om att varubrist råder. Många kommer att missa varor som har anknytning till julhandeln. I USA är det över 100 fart som inte kommer in i hamnar, utan får vänta upp till 11 dagar för ett anlöp. Varje fartyg har ca 13-14 000 containrar ombord och bara i Los Angeles väntar 65 fartyg för att kunna komma in i hamnen. Bara nu är det drygt 400 fartyg i världen som väntar för att komma in i hamnarna och det kan göra konkret att ca 2,7 miljoner innehåller "står stilla".

COVIDEN KOMMER SANNOLIKT ATT PÅVERKA OSS en lång tid framåt. Skall bli intressant att se hur vi bättre oss i möten. Eller så blir det som vanligt att "mannaminnet är kort". En fördel finns. Hygienen har generellt sett förbättringar, vilket kan innebära att förkylningsbakterier med flera har hunits tvättas bort. Alla har väl tjatat inte minst på barnen att de skall tvätta händer flera gånger om dagen. Nu fungerar det som även de vuxna har fattat att det är bra.

KOMMER VÅRT ARBETSSÄTT ATT FÖRÄNDRAS nu när den digitala tekniken har blommat ut? Många har suttit hemma och skött sina arbetsuppgifter. Vissa möter kan säkert vara lika effektiva via dator, men många deltagare får inte vara många för många. Flera som vi har talat med säger att över 6 personer kan vara svårt att koordinera och att de inte får tala i mun på andra. Vid föreläsningar kan i stort sett hur många som helst delta. Det gäller för de olika lärosätena att utbilda föreläsarna om hur de bättre kan framföras och kamera. Här är det ännu så länge stora brister.

NU GÅR VI MOT HÖST OCH VINTER och det är dags att stänga ned stugan och grillen. För min del har det varit en tuff sommar. Inte minst, som jag skrev i min förra ledare, med tanke på den sjukdom som jag drabbats av. Har lyckats få MG-Myastenia Gravis som är en neurologisk sjukdom som är närbesläktad med MS-Multipel skleros. Fördelar finns docka. Jag får inte gå på gym, lyfta tungt, bli stressad eller uppjagad. Så, visst finns det ljuspunkter i tillvaron.


Tore Lindfors 0704-912465