PRomotion senaste nr
Start|Om tidningen|Annonsera|Tipsa oss|Kontakta oss|Platsannonser
Annonser

NS System satsar på OEKO-TEX

Som det första företaget i Danmark erbjuder NS System i Frederikshavn transfers med OEKO-TEX 100 klass 1 certifiering.

I ett möte med Niels Rask, CEO på NS System, talar vi om deras nya OEKO-TEX certifiering och om trender. Tendenser som vanliga danskar känner till, men vad kan vi använda den vetenskapen till rent praktiskt?

- Vi har valt att tänka på miljön på grund av, att vi företag, har ett visst ansvar för att tänka på miljön. Till exempel när vi väljer råvaror, leverantörer, produktion, inköp av nya maskiner o s v. Det är långt ifrån alla som frågar om det, men vi vill vara på framkant och agera utifrån det. Det är en djungel att navigera i det olika märkningssystem som finns, och det är inte alla märkningar som har en riktigt certifiering bakom sig. Därför har det stor betydelse för oss att OEKO-TEX är känt. Det är världens ledande hälsomärkning för textilprodukter och det är en kvalitetsstämpel med tyngd, just för att OEKOTEX-kraven är långt mer omfattande än vad lagstiftningen är, säger Niels Rask.

FAKTA

STANDARD 100 by OEKOTEX® är ett globalt enhetligt och oberoende provnings- och certifieringssystem för textila rå-, mellan- och slutprodukter i alla bearbetningssteg samt tillhörande material. Exempel på certifieringsbara artiklar: råa och färgade/förädlade garner, tyger och stickade varor, tillbehör såsom knappar, dragkedjor, sytrådar eller etiketter, konfektionsartiklar av olika typer (alla typer av kläder, hem- och hustextilier, sängkläder, frottévaror med mera). En central punkt för STANDARD 100 by OEKO-TEX® sedan den infördes 1992 är att utveckla provningskriterier, gränsvärden och testmetoder på vetenskaplig grund.[Flash]