PRomotion senaste nr
Start|Om tidningen|Annonsera|Tipsa oss|Kontakta oss|Platsannonser
Annonser

OBS! Denna ledare är reviderad i den digitala versionen jämfört med den tryckta tidningen

Det gäller att vara flexibel MÄSSAN NORDIC PROFILE FAIR HYBRID FLYTTAS FRAM TILL AUGUSTI! Några dagar efter att tidningen gått i tryck meddelade PWA att man efter noggrant övervägande tillsammans med medlemmarna och Elmia kommit fram till att flytta fram januarimässan till augusti. Arrangörerna PWA och Elmia meddelade: – Vi hade sett fram emot att äntligen få mötas i mässvimlet, men med tanke på att det råder en stor osäkerhet gällande pandemins utveckling och vilka nya restriktioner som eventuellt kan komma från Folkhälsomyndigheten och Regeringen framöver har vi fattat detta beslut. De nya datumen för hybridmässan blir 17-18 augusti under vecka 33 på Elmia i Jönköping eller digitalt. Även Formex som är inrednings- och designbranschens mässa ställs in. In i det längsta var det tänkt att mässan skulle kunna genomföras den 18–21 januari 2022 på Stockholmsmässan.

STORA STÖRNINGAR MED VARULEVERANSER från Asien fortsätter. Bedömare tror det tar minst till 2023 innan man får ordning på alla frakter och containrar. Transporter och gods från fjärran är fortfarande i otakt. Över en miljon containrar ligger tomma på fel platser i världen. Ingen speditör vågar ge några löften. En 40 ft kunde för två år sedan fraktas från fjärran för 2 000 USD och jag har nu hört om priserna på 15 000 USD. I många fall är fraktpriset större än vad innehållet är värt. Elbristen i Kina som stänger ned fabriker i flera dagar i veckan gör inte saken bättre.

COVIDEN KOMMER SANNOLIKT ATT FORTSÄTTA PÅVERKA oss en lång tid framåt. Den stora sportmässan ISPO i Tyskland har flyttats fram. Mässan PSI som är profilbranschens stora mötesplats i Düsseldorf skulle arrangeras i början av januari 2022 är framflyttad till 26-28 april 2022. Drygt 350 företag var bokade mot normalt 800-900. SKALL BLI INTRESSANT OCH SE OM "COVIDGÅVAN" till anställda om 2000 kronor skall bli kvar. Idag kan du ge skattefri julgåva upp till 500 kronor inklusive mammor. Det borde vara bättre om man beslöt om cirka 1500 kronor årligen och inte bara kalla det julgåva. Många nya kulturer i vårt land firar inte jul.

BRANSCHFÖRENINGEN SBPR har numera differentierad medlemsavgift baserad på omsättning. Detta innebär att även mindre företag kan känna att de kan bli medlemmar. Från branschtidningen PRomotion uppmanar vi alla branschanknutna företag att bli medlem i SBPR


Tore Lindfors 0704-912465