PRomotion senaste nr
Start|Om tidningen|Annonsera|Tipsa oss|Kontakta oss|Platsannonser
Annonser

Utmaningarna fortsätter..

ÄR PANDEMIN ÖVER? Kommer vi att bete oss annorlunda? Eller är mannaminnet kort? Viss förändring i arbetslivet kommer vi säkert att märka. En del möten förläggs till kameran på datorn. Som komplement till fysiska möten kommer det säkert att fungera, men det personliga mötet är sannolikt fortfarande mycket viktigt. Inte minst i vår bransch där personliga relationer stärks, vilket på sikt genererar ordrar.

STORA STÖRNINGAR MED VARULEVERANSER från Asien fortsätter.

Bedömare tror det tar minst till 2023 innan man får ordning på alla frakter och containrar. Transporter och gods från fjärran är fortfarande i otakt. Över en miljon containrar ligger fortfarande tomma på fel platser i världen. Ingen speditör vågar än så länge ge ut några bindande löften. En 40 ft kunde för två år sedan fraktas från fjärran för USD 2 000 och priser på över USD 15 000 förekom även om det nu kommer rapporter om sjunkande fraktpriser. I många fall har fraktpriset varit betydligt högre än vad innehållet är värt. Elbristen i Kina som stänger ner fabriker i flera dagar i veckan gör inte saken lättare för handeln från fjärran. Den ryska invasionen i Ukraina kommer sannolikt också att påverka handel och priser. Inte minst inom el, gas och drivmedel som vi alla i Europa är beroende av.

FÖRSÄLJNING ÄR LÖJLIGT ENKELT - I TEORIN

Det handlar bara om att kunna hantera köparens mentala process: problem - lösning - kostnad - riskupplevelse. Varför är det då så svårt? Jo, du har att göra med människor som alla fungerar lite olika, personkemi som ska stämma, olika personliga agendor hos beslutsfattare och påverkare utspridda lite varstans i köparens organisation, konkurrenter som stör, teknikutveckling, skeenden i branschen, händelser i världen och mycket mer. Enkelt eller? Utmaningen för en säljare är bland annat att hantera många nej. För att nå framgång gäller ofta att man har kontakt med tilltänkta kunder flera gånger.

VI ÄR MÅNGA NU SOM SER att solen tittar fram och ger oss hopp om värme och lättare klädsel, livet känns då plötsligt återigen lite ljusare. Covidångesten börjar förhoppningsvis släppa även om vi kanske fortfarande måste vara lite vaksamma. Många grillar skall poleras upp och längtan att ta en bira i rökoset på sommarkvällen hägrar. Kom och tänka på att barnen har lika många år på nacken som tidningen PRomotion, som startades 1996. Malin född 1996 och Erik 1997. De börjar bli vuxna nu och har sällskap. Det påstås att jag har passerat 70 år. Många jag tittar på i den åldern ser ju så attans gamla ut. Själv duschar jag före jag speglar mig, då är hela glaset immigt och jag ser riktigt bra ut. Tycker jag själv.

"Så kul med kvinnor som bryr sig om ens fritidsintressen, som till exempel hon som frågade om jag kunde sticka"

 


Tore Lindfors 0704-912465