PRomotion senaste nr
Start|Om tidningen|Annonsera|Tipsa oss|Kontakta oss|Platsannonser
Annonser

Framtiden hänger väl på oss, eller?

NU ÄR DET STRAX DAGS OCH MÖTAS FYSISKT IGEN. Jag tänker då på mässan Nordic Profile Fair på Elmia i Jönköping. Mässa på nätet i all ära, men att träffas skapar helt andra förutsättningar. Även din egen förmåga att ta in intryck och känna på produkterna kan ge dig nya tips. Att möta kollegor och utställare är en viktig uppgift. Var nu inte lat eller bekväm utan besök mässan som har cirka 100 utställare. Ta gärna två dagar i lugn och ro.

BRANSCHFÖRENINGEN SBPR - Svensk Branschförening för Profil- och Reklamprodukter tappar medlemmar och således intäkter. Trots att de gjort om medlemsavgifterna så att omsättningsmässigt mindre företag betalar lägre avgift. Vi på branschtidningen PRomotion har alltid stöttat SBPR och uppmanat till medlemskap. Det är nu upp till styrelsen i SBPR att grundligt analysera den uppkomna situationen.

DEN KRIS I DEN INTERNATIONELLA varu- och logistikförsörjningen, som startade i samband med pandemin, ser tyvärr inte ut att lätta. Tvärtom har nya hårda nedstängningar på grund av covidutbrott i Kina lett till att problemen tagit förnyad fart. Det får nu utan tvekan globala följdeffekter. Störningar, förseningar, fördyringar och andra problem i varuförsörjningen är tyvärr det nya normala. En bedömning är att företagen måste ställa in sig på att den här väldigt besvärliga situationen kommer att fortsätta, sannolikt åtminstone hela det här året. Allt fler företag börjar nu titta på Made in Europe som alternativ till Asien. Rysslands krig mot Ukraina är också ett orosmoment på den globala handels- och aktiemarknaden.


BARA BRÖST SKADAR BARN? Adidas blev fällda för en kampanj som visade nakna kvinnobröst för att visa att de har många olika bh-typer. Själv säger jag bara suck. Jag utgår från att barnen sannolikt sett sina föräldrar nakna och på många badplatser solar alltfler kvinnor utan bh. Artikel om Adidas inne i tidningen.

Ge aldrig upp - ge aldrig, aldrig, aldrig,
aldrig upp, oavsett om det gäller små eller
stora, mer eller mindre betydelsefulla saker.
Winston Churchill

SOMMAREN ÄR FÖRHOPPNINGSVIS inte slut bara för att det är augusti. Men sommarmånaderna känns som de passerar dubbelt så fort som vissa vintermånader. Även om jag gillar de olika årstiderna så vill min kropp inte ha ruggigt och kallt väder

 

"Ge aldrig upp - ge aldrig, aldrig, aldrig, aldrig upp, oavsett om det gäller små eller stora, mer eller mindre betydelsefulla saker."

-Winston Churchill

 


Tore Lindfors 0704-912465